Dynamics 365 Business Central
Wave 2 Update

Alle functionaliteiten en verbeteringen op een rij

In Oktober is er een nieuwe release uitgekomen van Dynamics 365 BC genaamd Wave 2. In tegenstelling tot eerdere releases heeft Wave 2 flink wat veranderingen die impact kunnen hebben. Wij hebben het op een rijtje gezet wat de veranderingen zijn.

Wil jij snel en eenvoudig overstappen naar Business Central?

Verbeterde prestaties

De snelheid van de applicatie is op de meest gebruikte fronten aanzienlijk verbeterd.

Tevens is het systeem slimmer geworden door de automatisch database-tuning toe te passen.

Nieuwe functionaliteiten

Er is een lange lijst met nieuwe features toegevoegd aan de cloud versie van Business Central. De meest belangrijke nieuwe functionaliteiten beschrijven we op deze pagina.

Nieuwe extensies

De lijst van applicaties aangeboden door derde partijen wordt steeds groter. Kijk op de Microsoft App Source voor apps die Dynamics 365 Business Central nog krachtiger maken.

Omschrijvingen grootboekposten

Op de verkoopinstellingen, inkoopinstellingen en serviceinstellingen kun je nu kiezen voor “Regelomschrijving kopiëren naar grootboekpost”. Deze instelling zorgt er voor dat de omschrijving uit gerelateerde documenten wordt doorgevoerd op de daaruit volgende grootboekposten.

Rolcentrum
nu geheel aanpasbaar

De mogelijkheden om de startpagina van Business Central aan te passen zijn uitgebreid. Pas nu door middel van de ontwerper het menu, de acties, weergave van kpi’s aan.

Betere integratie met Power Platform

Wanneer u kiest voor Microsoft Dynamics 365, kiest u niet alleen voor ERP software, maar kiest u voor het gehele Microsoft Platform.

U kunt gebruik maken van alle mogelijkheden die Microsoft biedt op het gebied van:

  • Office 365
  • Power platform
  • Azure

 

Dit tezamen maakt dat u met behulp van deze “cutting edge” technologieën voorop loopt in modernisering van uw organisatie.

Office 365

De Office 365 applicaties Word, Excel en Outlook zijn niet meer weg te denken in organisaties. De integratie tussen Dynamics 365 en Office 365 is naadloos. Zo kun onder andere je je gegevens vanuit Dynamics 365 gemakkelijk in Excel bewerken en je e-mail uit Outlook automatisch opslaan in Dynamics 365.

Power Apps, Power BI en Power Automate

De data die in Dynamics wordt vastgelegd is nu overal te gebruiken in de Power Platform applicaties van Microsoft. De mogelijkheden worden daardoor eindeloos, bijvoorbeeld: integreer moeiteloos met andere applicaties door de inzet van Power apps en/of creëer inzicht in de prestaties van jouw organisatie door Business Central data te visualiseren met Power BI.

Azure

Machine Learning, Artificial Intelligence ver van je bed? Met Azure open je de deuren naar alle nieuwste mogelijkheden.

Dynamics 365 Business Central toetsenbord snelkoppelingen

Sneltoetsen zijn weer terug!

De doorgewinterde Navision gebruikers zijn gewend om alles via het toetsenbord in te voeren en ervaren het klikken met muis als vertragend.

Ook deze gebruikers kunnen hun hart weer ophalen, want een groot gedeelte van de sneltoesten is weer hersteld!

Templates

Het is nu mogelijk om nog eenvoudiger templates aan te maken die helpen bij het creëren van stamgegevens zoals klanten, leveranciers of artikelen.

Batch boeken

Het boeken van grote hoeveelheden documenten kan soms leiden tot wachttijden. Vanaf nu kan deze actie geagendeerd worden, zodat gebruikers geen tijd verliezen tijdens hun dagelijkse operaties.

BTW Clausules

U kunt nu per document soort een andere BTW clausule instellen.

Handig; als u onderscheid maakt in clausules voor credit of debet facturen.

Menu uitbreiding

Bekijk alle menu items middels het “hamburger menu” rechts van het menu en navigeer door alle toegewezen items aan jouw rol.

Profielen op maat

Het is vanaf nu mogelijk om de profielen die gebruikt worden door alle gebruikers van Business Central volledig op maat te maken.

Verbeterde filtering

Zoeken en filteren gaat nu nog beter via “Opslaan van filters”. Zo kun je filters die je keer op keer met de hand zet; nu opslaan in jouw overzicht.

Tevens kun je pagina’s bookmarken, zodat je ze sneller kunt benaderen.

Bereken eenvoudig de kosten van Dynamics 365 Business Central

Vergelijk direct de licentiekosten tussen NAV en Dynamics 365 Business Central

Gebruik onze calculator om eenvoudig uit te rekenen wat de licentiekosten voor Dynamics 365 Business Central zijn.

Overstappen naar Dynamics 365 Business Central? Deze klanten gingen je voor:

Bas van Oosterhout
RvA Service B.V.
Prospectt - Inspiring Brands