Dynamics 365 Business Central
Releasewave 1 van 2020

Alle functionaliteiten en verbeteringen op een rij

De releasewave 1 van 2020 voor Dynamics 365 biedt innovaties die u interessante mogelijkheden bieden om uw bedrijf te transformeren. De versie bevat honderden nieuwe functies in Dynamics 365-toepassingen, waaronder Marketing, Sales, Customer Service, Field Service, Finance, Supply Chain Management, Human Resources, Commerce en Business Central, onze uitgebreide bedrijfsbeheeroplossing die is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Wil jij snel en eenvoudig overstappen naar Business Central?

Periodieke verkoopfacturen maken

U kunt de batchverwerking Periodieke verkoopfacturen maken gebruiken om verkoopfacturen te maken volgens de standaardverkoopregels die zijn toegewezen aan de klanten, en met boekingsdatums binnen de datums voor geldig vanaf en geldig tot die u op de standaardverkoopregels opgeeft.

Periodieke facturatie

Abbonementen sneller betaald via automatisch incasso

Op de pagina Periodieke verkoopregels kunt u ook een betalingsmethode voor automatische incasso en machtiging voor automatische incasso opgeven. De verkoopfacturen die zijn gemaakt met de batchverwerking Periodieke verkoopfacturen maken bevatten dan informatie die nodig is om de betaling voor de verkoopfacturen met automatische incasso van SEPA te innen.

 

 

 

Fundamentale verbeteringen service

2020 Release Wave 1 heeft een grote focus op service kwaliteit en beschikbaarheid. Met de aankomende update, zullen we ook de vruchten zien van Microsofts enorme investeringen in de veiligheid van de Business Central service.  

Verbeteringen in productiviteit

De mogelijkheid van eindgebruikers om soepel samen te kunnen werken met de applicatie is noodzakelijk om effectieve workflows te creëren. Met de 2020 Release Wave 1, continueert Microsoft het verbeteren van de gebruikersproductiviteit doormiddel van het verbeteren van de moderne webclient en gestroomlijnde wijze van data entry.

Nieuwe landen met localisatie toegevoegd

Met de nieuwe update, zal het ook mogelijk zijn om meerdere-talen vertalingen te installeren voor iedere Business Central installatie. Als toevoeging hierop, zal de eerste release wave van het jaar locaties toevoegen voor Hongarije, Kroatië, Slovenië, Latvia, Colombia en Peru. Localizatie voor Indië en Brazilië worden in een latere release wave toegevoegd. 

Meer ontvangen dan besteld

Onze klanten die de magazijn functionaliteit gebruiken weten dat het omslachtig is om meer goederen te ontvangen dan dat er op de oorspronkelijke inkooporder besteld waren.

Vanaf nu is het mogelijk om binnen een vooraf gedefinieerde tolerantie meer-ontvangst te accepteren. Deze functionaliteit is ook te koppelen aan de document goedkeuringsfunctionaliteit.

Migratie van on-prem naar cloud

Er is geen twijfel over mogelijk. Microsoft heeft de ambitie om alle Business Central omgevingen te migreren naar de cloud en onder te brengen in het Microsoft Saasmodel. Dit vind zijn weerslag in de nieuwe functionaliteiten in deze release met de tools om uw on-prem omgeving te migreren naar de cloud.

Voor zowel Dynamics NAV als Dynamics GP gebruikers afkomstig van diverse versies is er een upgrade pad beschikbaar. Interesse wat dit voor uw licentie betekend. Kijk verder op in dit document naar onze calculator.

Resources op een inkooporder

Het is vanaf nu mogelijk om resources te selecteren bij regeltype van een inkooporder, factuur en creditnota.

Ideaal wanneer u gebruik maakt van externe resources op projecten bijvoorbeeld. U kunt de kosten van uw zzp-ers/inleners veel eenvoudiger registeren en koppelen aan uw projecten.

Diverse verbeteringen aan de web-client

  • in- en uitklappen van orderregels
  • wel- of niet toestaan om data naar Excel te exporteren
  • eenvoudiger aanmaken en distribueren van profielen
  • printer selectie verbeterd

Laadtijden verbeterd

Gebruikers zullen ervaren dat de laadtijden verbeterd zijn.
Door slim gebruik te maken van caching, worden pagina’s tot 3x sneller gerenderd.

Handiger filteren en zoeken

Nu is het mogelijk om datum- en tijdvariabelen op te nemen. Op die manier kunnen er dynamische filters met code als: “vandaag”, “deze week”, “volgende week” worden aangemaakt.

U kunt een gefilterde weergave delen met uw collega’s door de url te delen. In de url zijn alle filter variabelen opgenomen.

Wanneer u aan het werk bent in een lijst, wordt er bijgehouden waar u gebleven was/bent. Bij het herladen van uw pagina of verbroken verbindingen keert u altijd terug bij de view waar je gebleven was.

 

Nu zelfstudie mogelijk met Microsoft Learn

Het Microsoft Learn bevat gratis trainingen voor elk niveau gebruiker. Hier kunt eenvoudig kennis opdoen over alle nieuwe functionaliteiten rondom Dynamics 365 Business Central.

Onderstaand een paar highlights:

 

Introductie met Business Central

Maak kennis met de veel omvattende functionaliteit van Dynamics 365 Business Central

Bekijk hier

Personaliseren naar wens

Zet Business Central naar uw eigen hand.U leert hier uw schermen aan te passen naar eigen wens.

 

Bekijk hier

Outlook integratie

Stel zelf de koppeling met outlook in. E-mails loggen bij contacten in Dynamics 365 Business Central.

Bekijk hier

Bereken eenvoudig de kosten van Dynamics 365 Business Central

Vergelijk direct de licentiekosten tussen NAV en Dynamics 365 Business Central

Gebruik onze calculator om eenvoudig uit te rekenen wat de licentiekosten voor Dynamics 365 Business Central zijn.