Een (thuiswerk)dag uit het leven van consultant Koen

Het zijn op dit moment bijzondere en spannende tijden, zeker om met een nieuwe baan te starten. Ik maak nu digitaal kennis met mijn nieuwe collega’s en klanten, wat verrassend goed gaat met Microsoft Teams. Om een beter beeld te geven van wat ik onder andere doe bij BriteBlue, kunnen jullie een kijkje nemen in mijn (thuis)werkdag als Dynamics consultant.

08:00

De werkdag start om 08.00 nadat de ochtend-routine met mijn zoontje doorlopen is en deze lekker aan het ontspannen is bij papa en mama. Ik begin de dag met het checken van mijn inbox en beantwoord daarbij direct wat prangende vragen van klanten. Zo help ik een klant verder met zijn vraag omtrent een blocking-issue in zijn barcodescanning applicatie. Hiermee kan de klant ook weer direct gebruik maken van de scanners in zijn magazijn. Tegelijkertijd wordt mijn zoontje naar bed gebracht door zijn moeder, terwijl ik me voorbereid op de daily stand-up.

09:30 - 10:00

Elke dag om 09.30 starten wij met onze daily stand-up via Microsoft Teams. Alle collega’s zijn hierbij aanwezig. Tijdens de stand-up brengen we elkaar op de hoogte van wat we aan het doen zijn en wat we verder die dag op de planning hebben staan. Op deze manier is het team up-to-date. Teams heeft zichzelf bewezen als een uitstekende tool om ondanks de benodigde afstand, toch met elkaar in contact te kunnen blijven, evenals met klanten.

10:00 - 12:00

Na het overleg om 10.00 verhuis ik naar zolder voor een sessie met een klant waar een proces omtrent verkoop moet worden uitgelegd. De klant wil gebruik gaan maken van de verkoop raamcontracten om afroeporders beter te kunnen vastleggen in Business Central. Daarbij is functionele uitleg nodig en een stukje sparren. Ik zet een Microsoft Teams vergadering op waarmee ik met het delen van mijn scherm 4 man te woord kan staan en mijn uitleg kan ondersteunen met beeld. Na de instructie draaien we de rollen om en laat de klant zien of de instructie is geland. Vervolgens gaat de deze zelfstandig verder met testen en brengen ze de uitgedachte oplossing in de praktijk.

 

 

12:00 - 12:30

Om 12.00 houd ik mijn pauze. Tegelijkertijd begint mijn zoontje rond dit tijdstip om aandacht te vragen. Na wat drinken en een rondje wandelen in de zon is hij weer op en top tevreden. Aansluitend lunch ik zelf nog zodat ik er daarna weer met vernieuwde energie tegenaan kan.

12:30 - 15:00

Aangezien mijn zoontje nu slaapt is dit het uitgelezen moment om wat belletjes en meetings te houden. Daarom staat er eerst een intern overleg gepland met een collega om de voortgang van diverse projecten te bespreken. Zo komt er een nieuwe klant aan bod, voor welke de planning grof geschetst moest worden. Uit dit overleg volgen een paar actiepunten die ik direct kan oppakken nadat ik eerst nog even telefonisch contact heb gehad met een klant die in de ochtend al had gebeld met een vraag. Deze klant had een issue met de lay-out van de inkooporders. Gelukkig kon ook die klant direct geholpen worden en kan deze na een kort gesprek weer verder.

15:00 - 17:30

Daarna is het tijd om een stukje maatwerk, dat is ontwikkeld, te testen. Het gaat hier om een koppeling met een expediteur waardoor men vanuit Business Central transportlabels kan afdrukken bij het boeken van een verzending. Hierbij probeer ik alle scenario’s die bij de klant voor kunnen komen te testen en waar nodig werk ik deze case uit als er rework nodig is. Gelukkig blijken deze tests volledig foutloos te verlopen worden waardoor ik het maatwerk kan overdragen aan de klant om te testen. Dit doe ik door een mail uit te werken met daarin een uitleg van de functionaliteit en een stappenplan. Vervolgens bel ik de klant nog even om het stukje maatwerk door te nemen en de vervolgstappen te bespreken.

17:30

Dan geeft de klok aan dat het 17:30 uur is. Tijd voor wat ontspanning, tijd voor een rondje hardlopen om de dag gezond af te sluiten. In de avond neem ik nog wat documentatie door voor de afspraak van de volgende ochtend. Dit betreft bezoekverslagen van collega’s die eerder bij deze klant zijn geweest, zodat ik goed voorbereid ben bij deze voor mij nieuwe klant en bekend ben met hun processen en omgeving.

Wil jij samen met Koen en de rest van ons team werken aan de mooiste projecten?

Ben je net zo enthousiast over de toffe dingen die te realiseren zijn met Dynamics als wij en wil je ook deel uit maken van dit groeiende team? Vertel ons dan waarom jij bij ons past en solliciteer op een van de onderstaande vacatures.

Direct contact? Stel uw vraag via WhatsApp

gertjan1zwc

Gert-Jan Bierkens

Sales

remco_avatar

Remco Boot

Projectmanager

davyverbeek

Davy Verbeek

Dynamics NAV/BC Specialist

duco1zwc

Duco Hoogendoorn

Developer