Microsoft wijzigingsoverzicht releasewave 2

We willen je graag op de hoogte stellen van de halfjaarlijkse releasewave voor Microsoft Business Central!

De releasewave 2 van 2023 voor Dynamics 365 biedt innovaties die u interessante mogelijkheden bieden om uw bedrijf te transformeren. De release bevat honderden nieuwe functies in allerlei Dynamics 365-toepassingen, waaronder Marketing, Sales, Customer Service, Field Service, Finance, Supply Chain Management, Project Operations, Finance and Operations-voorzieningen voor meerdere apps, Human Resources, Commerce, Business Central, Guides en Customer Insights, evenals Microsoft Viva Sales en Microsoft Supply Chain Platform plus ondersteunende producten.

En dit is slechts een kleine greep uit een uitgebreide lijst!

Maar dat is niet alles. Microsoft breidt ook het Power Platform uit en integreert meer AI via “Microsoft Dynamics 365 Copilot”, met een focus op AI-integratie voor betere verkoopkansen.

Omschrijving belangrijkste hoogtepunten

De update van Microsoft Dynamics 365 brengt aanzienlijke verbeteringen aan in de navigatie tussen order/ontvangst en factuur documenten, gericht op het optimaliseren van de gebruikerservaring en het stroomlijnen van workflows. Een opvallende verandering is de naadloze integratie tussen deze documenten, waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken, vooral voor bedrijven met complexe order- en facturatieprocessen.

De nieuwe navigatiefuncties zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, met intuïtieve paden en duidelijke overgangen om fouten te verminderen en de operationele efficiëntie te verbeteren. De update biedt ook mogelijkheden voor betere traceerbaarheid en controle, waardoor gebruikers eenvoudig de status van een bestelling kunnen volgen, wat essentieel is voor nauwkeurigheid en het verminderen van mogelijke discrepanties. Kortom, deze verbeteringen benadrukken Microsoft’s streven naar gebruiksvriendelijke en krachtige tools om organisaties effectiever te laten opereren in een dynamische zakelijke omgeving.

De update van Microsoft Dynamics 365 introduceert een belangrijke functie: de mogelijkheid om barcodes op specifieke locaties te printen. Deze strategische toevoeging is ontworpen om de efficiëntie van voorraadbeheer te vergroten en de algehele nauwkeurigheid van logistieke processen te verbeteren.

Met de nieuwe functionaliteit voor het printen van barcodes op specifieke locaties kunnen gebruikers nu eenvoudig de traceerbaarheid van producten verbeteren, vooral in magazijnomgevingen waar nauwkeurigheid en snelheid cruciaal zijn. Organisaties kunnen aangepaste barcode-identificaties genereren en direct afdrukken op specifieke locaties, zoals schappen, opslagvakken of productverpakkingen, wat het beheer van voorraaditems vereenvoudigt en het ophalen of verzenden van producten versnelt.

Deze toevoeging bevordert ook een gestroomlijnde communicatie tussen verschillende afdelingen binnen organisaties, wat essentieel is voor een geïntegreerde workflow waarin logistiek, voorraadbeheer en verkoop naadloos op elkaar aansluiten. In het streven naar efficiëntieverbetering en foutenreductie is de mogelijkheid om barcodes op specifieke locaties te printen in Microsoft Dynamics 365 een waardevolle stap voorwaarts, onderstreept de toewijding van Microsoft aan flexibele en aanpasbare tools die aansluiten bij de evoluerende behoeften van moderne zakelijke processen.

De update van Microsoft Dynamics 365 brengt een baanbrekende functie met zich mee: de mogelijkheid om barcodes te scannen vanuit de mobiele app op specifieke locaties. Voor bedrijven die streven naar een naadloze en efficiënte operationele workflow, vooral in sectoren zoals logistiek, distributie en voorraadbeheer, markeert deze toevoeging een game-changer.

Met de mogelijkheid tot barcode scannen vanuit de mobiele app kunnen gebruikers snel en accuraat informatie vastleggen op specifieke punten binnen hun operationele omgeving. Of het nu gaat om het ontvangen van goederen, het beheren van voorraad op de planken of het voltooien van orderpicking, biedt de mobiele app nu een krachtige tool voor real-time gegevensinvoer. Deze functie is met name waardevol in omgevingen waar mobiliteit essentieel is, waardoor medewerkers barcodes kunnen scannen op specifieke locaties met hun mobiele apparaten, wat niet alleen het proces versnelt, maar ook het risico op menselijke fouten vermindert.

Daarnaast biedt de mogelijkheid tot barcode scannen vanuit de mobiele app een naadloze integratie met andere Dynamics 365-modules, wat zorgt voor een consistente en uniforme gegevensstroom tussen verschillende afdelingen. Deze update vertegenwoordigt een evolutie in de manier waarop bedrijven hun dagelijkse activiteiten beheren, benadrukt de inzet van Microsoft voor innovatieve oplossingen die de productiviteit verhogen en de operationele complexiteit verminderen, vooral voor diegenen die afhankelijk zijn van nauwkeurigheid en snelheid in hun logistieke processen.

De update van Microsoft Dynamics 365 brengt belangrijke verbeteringen aan in het verwerken van “meer-ontvangst”, gericht op het stroomlijnen van het ontvangst- en verwerkingsproces van goederen in variabele hoeveelheden voor organisaties. Een opvallende verbetering is de verhoogde flexibiliteit bij het verwerken van ontvangsten in grotere aantallen, waardoor gebruikers efficiënter kunnen omgaan met variaties tussen de werkelijke en oorspronkelijke bestelhoeveelheden, met name in sectoren met dynamische toeleveringsketens.

De update biedt ook verbeteringen in het bijhouden en documenteren van meer-ontvangstgegevens, waardoor gebruikers nauwkeurig de extra ontvangen eenheden kunnen vastleggen en documenteren. Dit vergroot de transparantie in het hele ontvangstproces, draagt bij aan verbeterd voorraadbeheer en stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderende omstandigheden. De verbeteringen dragen tevens bij aan verbeterde rapportage en analyse, waardoor organisaties beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen met betrekking tot voorraadniveaus, leveranciersbeheer en budgettering. Deze update weerspiegelt de voortdurende inzet van Microsoft om Dynamics 365 te optimaliseren en aan te passen aan de evoluerende behoeften van bedrijven, waardoor het een geoptimaliseerde en flexibele oplossing biedt voor het beheren van ontvangsten in variabele hoeveelheden en organisaties wendbaarder maakt in hun logistieke processen.

De update van Microsoft Dynamics 365 is gericht op aanzienlijke prestatieverbeteringen, met specifieke aandacht voor het openen van tabbladen en het weergeven van werkbalken. Het primaire doel van deze update is om de gebruikerservaring te verbeteren door de snelheid en efficiëntie van essentiële taken te optimaliseren.

Een opvallende verbetering betreft de aanzienlijke verhoging van de reactietijd bij het openen van tabbladen. Dit stelt gebruikers in staat om sneller tussen verschillende tabbladen te schakelen, waardoor de algehele navigatie binnen Dynamics 365 aanzienlijk soepeler verloopt. Deze verbetering is vooral waardevol voor gebruikers die dagelijks met complexe gegevens en meerdere taken werken. Daarnaast is er zorg besteed aan het optimaliseren van de weergave van werkbalken, die nu snel en naadloos worden weergegeven, waardoor gebruikers een vloeiende en ononderbroken gebruikersinterface ervaren. Dit draagt bij aan een gestroomlijnde workflow, waarbij de tool snel reageert op de behoeften van gebruikers, wat cruciaal is voor een efficiënte besluitvorming en actie. Deze prestatieverbeteringen streven niet alleen naar snelheid, maar ook naar een algehele verhoging van de productiviteit, wat essentieel is in zakelijke omgevingen waar tijd van het grootste belang is. Kortom, deze update belichaamt het voortdurende streven van Microsoft naar optimalisatie en het bieden van een hoogwaardige gebruikerservaring in Dynamics 365, waarbij de focus ligt op verbeterde prestaties bij het openen van tabbladen en het weergeven van werkbalken voor een efficiënter en responsiever gebruiksscenario.

De update van Microsoft Dynamics 365 brengt verfijningen in magazijnbeheer en voorraadprocessen, waardoor organisaties hun logistieke operaties naar een hoger niveau kunnen tillen. Deze verbeteringen zijn gericht op het optimaliseren van efficiëntie, nauwkeurigheid en flexibiliteit in het beheer van magazijnen en voorraden.

Een opvallend aspect van deze update is de verbeterde nauwkeurigheid bij het volgen en beheren van voorraad. Nieuwe functies stellen gebruikers in staat om real-time wijzigingen in voorraadniveaus nauwkeurig vast te leggen, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd. Dit is met name waardevol in sectoren waar een nauwkeurige inventaris cruciaal is voor een vlotte bedrijfsvoering. Daarnaast biedt de update verbeterde functionaliteit voor orderverwerking en magazijnbeheer, waardoor gebruikers kunnen profiteren van geoptimaliseerde processen die het orderpicken, verpakken en verzenden efficiënter maken. Dit resulteert in snellere doorlooptijden en een verhoogde klanttevredenheid, omdat bestellingen nauwkeurig en op tijd worden afgehandeld. Een ander aspect van deze verfijningen is de toegenomen flexibiliteit in het magazijnbeheer, waarbij gebruikers eenvoudig aanpassingen kunnen maken aan magazijnlay-outs, opslaglocaties en workflows om beter aan te sluiten bij veranderende zakelijke behoeften. Deze verfijningen in magazijnbeheer en voorraadprocessen onderstrepen de toewijding van Microsoft om Dynamics 365 voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de evoluerende eisen van moderne bedrijven, wat bijdraagt aan het versterken van de logistieke keten en het optimaliseren van operationele processen.

De recente update van Microsoft Dynamics 365 richt zich op de vereenvoudiging van Intercompany transacties, een kritisch aspect van bedrijfsprocessen. Deze update is specifiek ontworpen om financiële transacties tussen verschillende entiteiten binnen een organisatie te stroomlijnen en efficiënter te maken, wat vooral van belang is voor bedrijven met complexe structuren en meerdere dochterondernemingen.

Een opmerkelijke verbetering is de vereenvoudiging van het proces voor het uitvoeren van Intercompany transacties. Gebruikers zullen merken dat ze nu met meer gemak en snelheid transacties kunnen vastleggen en afhandelen tussen verschillende bedrijfseenheden. Deze vereenvoudiging is niet alleen tijdbesparend, maar vermindert ook de kans op fouten bij het uitvoeren van complexe financiële interacties tussen entiteiten. Daarnaast biedt de update verbeterde zichtbaarheid en rapportagemogelijkheden voor Intercompany transacties, waardoor gebruikers nauwkeuriger en gedetailleerder inzicht krijgen in de financiële stromen tussen verschillende bedrijfseenheden, wat essentieel is voor het monitoren van de financiële gezondheid van de organisatie als geheel. Een ander aspect van de vereenvoudiging is de integratie met andere Dynamics 365-modules, waardoor niet alleen het Intercompany transactieproces zelf vereenvoudigd wordt, maar ook de algehele samenwerking en gegevensuitwisseling tussen verschillende afdelingen geoptimaliseerd wordt. Deze update belichaamt de inspanningen van Microsoft om bedrijven krachtige maar eenvoudig te gebruiken tools te bieden die voldoen aan de complexiteit van moderne zakelijke structuren. Door Intercompany transacties te vereenvoudigen, ondersteunt deze update organisaties in het bereiken van een hogere mate van operationele efficiëntie en financiële transparantie.

Aanpassingen

In sommige gevallen kan de Wave-update aanpassingen vereisen die ook van invloed zijn op extensies, klant specifieke elementen of Marketplace-items. In dergelijke gevallen ontvang je als klant, en wij als partner, een informatief bericht van Microsoft. Hierdoor weten wij welke acties moeten worden ondernomen om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Wil jij?

Werken bij de meest gezellige club IT-professionals in Nederland?

Solliciteer op een van onze vacatures en overtuig ons waarom jij waarde kan toevoegen voor ons en onze klanten!